Menu Close

Amin Hassan

Olen 24-vuotias liiketalouden tradenomi ja rekrytoija Helsingistä.

Olen syntynyt Mogadishussa Somaliassa, mutta viettänyt lähes koko elämäni Suomessa. Ennen Helsinkiin asettumista asuimme perheeni kanssa Tampereen Hervannassa. Korkeakouluopintojeni aikana asustelin hetken aikaa myös ulkomailla Berliinissä Saksassa, jossa vietin vaihto-opiskelujakson. Valmistuin ylioppilaaksi Maunulan yhteiskoulusta vuonna 2016 ja liiketalouden tradenomiksi vuonna 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Tarkoituksenani olisi jatkaa opintojani kauppatieteiden maisteriksi seuraavan parin vuoden aikana.

Päivätyöni lisäksi toimin jalkapalloerotuomarina Suomen Palloliiton sekä Helsingin piirin jalkapallosarjoissa. Ennen erotuomariksi ryhtymistä potkin itsekin palloa reilun 10 vuoden ajan eri jalkapallojoukkueissa sekä Tampereella että Helsingin puolella. Urheilu on iso osa elämääni ja minut löytää usein lenkkipolulta tai salin puolelta.

Olen ollut aina kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Opiskeluaikanani toimin useissa eri luottamustehtävissä aina tutor-tehtävistä opiskelijakuntamme edustajiston jäseneksi sekä paikallisyhdistyksemme puheenjohtajaksi asti. Vauhti ei ole opiskeluajoista hiipunut. Politiikka tarvitsee nuoria päättäjiä, joilla on selkeä visio tulevaisuuden Suomesta.

Suomesta, joka on rakennettu ekologisesti kestävällä periaatteella ja jossa jokaisella on tasavertaiset mahdollisuudet pärjätä elämässä.