Menu Close

Matkani kuntavaaliehdokkaaksi

Tulen aika isosta perheestä, meitä on yhteensä seitsemän lasta sekä äiti ja isä. Vaikka elimme suhteellisen vaatimattomissa oloissa Tampereen Hervannassa, niin lapsuuteni oli silti oikein onnellinen. Ei ollut uusimpia laitteita ja vehkeitä, mutta laatikkomallinen vanha tv löytyi ja sieltä seurailtiin sisarusten kesken Huumaa, Selviytyjiä, Pelkokerrointa sekä Huippumalli haussa -sarjaa. Joka itsenäisyyspäivä istuimme saman sohvan luona arvostelemassa pukuvalintoja ja pohtimassa kuinka presidentti puolisoineen jaksaa kätellä ihan jokaista. Oli aivan huippua!

Vuonna 2011 muutimme Helsinkiin. Pahimpaan teiniaikaan muuttaminen oli raskasta, mutta aika nopeasti siitä selvittiin ja sain uusia kavereita ympärilleni. Pärjäsin koulussa hyvin ja jalkapalloharrastuskin luisti mallikkaasti eikä politiikka kiinnostanut juurikaan. Kiinnostus politiikkan heräsi aktiivitoiminnan kautta sekä halusta reagoida tähän maapalloon vaikuttaviin asioihin.

Kaikki kuitenkin muuttui vuonna 2017. Pääsin opiskelemaan Metropolia Ammattikorkeakouluun ja ajauduin erinäisiä reittejä pitkin opiskelija-aktiivitoimintaan mukaan. Opiskelija-aktiivina edistin oman opiskelualani opiskelijoiden edunvalvontaa ja tämä tietyllä tapaa opetti, kuinka tehdä vaikuttamistyötä. Vuosi 2017 oli myös toisella tapaa elämäni mullistavimpia vuosia, sillä Diilistä tuttu kaveri valittiin presidentiksi toisella puolen maailmaa ja mitä kummallisimpia ihmiselämää loukkaavia asetuksia ajettiin läpi. Samana vuonna myös UK ilmoitti Brexitistä. Nämä suurten valtioiden kehityssuunnat nostivat tietynlaisen pelon ja ahdistuksen tunteen itselläni.

Lisäksi ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät jo arjessamme. Talvikuukaudet ovat lämmenneet, talveen tottuneiden eläinlajien elinalueet kapenevat ja esimerkiksi ilmastopakolaisuus lisääntyy, kun ihmisten elinalueet muuttuvat elinkelvottomiksi. Vaikka olemme Suomessa mukavan kaukana muusta maailmasta, emme voi elää omassa kuplassamme välittämättä kokonaisuudesta.

Haluan olla mukana rakentamassa Suomesta ekologisesti kestävämpää, monikulttuurisempaa ja tasa-arvoisempaa maata. Rakenteellinen rasismi on valtava ongelma sekä työmaailmassa että ihan perus arjessa. Suomi tarvitsee maahanmuuttajia talouskasvun turvaamiseksi, mutta edellä mainittu ongelma hankaloittaa tämän tarpeen täyttämistä. Vaikka Suomi on jo nyt yksi maailman tasa-arvoisimpia maita, on paljon vielä tehtävänä, jotta jokainen voisi tuntea olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi. Hyvinvoivat ihmiset pitävät myös talouden hyvinvoivana.

Tässä nyt ollaan, vuosi on 2021 ja olen ensimmäistä kertaa mukana kuntavaaleissa yhdessä taustajoukkoni sekä upean kampanjapäällikköni Kiian kanssa. Tavoitteenani on omalla esimerkilläni saada nuoriso liikkeelle ja aktiivisemmin mukaan päätöksentekoon.

We can do this!

Leave a Reply