Menu Close

Tämä viesti on meille miehille.

Naisten turvallisuus puhuttaa

Englannissa tapahtuneen kidnappauksen ja murhan jälkeen naisten turvallisuus on noussut otsikoihin voimakkaasti ympäri maailmaa, ja ihan syystä. Viimeiset pari päivää olen saanut lukea lukemattomia kauheita asioita, joita naiset kokevat päivittäisessä elämässään.

Jokaisen miehen olisi hyvä tajuta se tosiasia, että me oikeasti eletään maailmassa, jossa naisilla ei ole turvallista olla. Surullisinta tästä tekee sen, että naisten turvaton olo on miehen aiheuttama. Joo, juuri sinä et ole tehnyt mitään, mutta joku toinen on ja valitettavasti miehenä sinäkin kannat vastuun tästä.

Oletko ikinä joutunut pelkäämään kotimatkallasi, miettimään mahdollisia pakoreittejä tai esittämään, että puhut puhelimessa? Oletko joutunu turvallisuussyistä varustautumaan avaimella samalla, kun sydämesi hakkaa kovaa?

97% naisista on.

Varmasti löytyy myös miehiä, jotka ovat kokeneet samanlaisia pelon tunteita, mutta harvemmin miesten pelko johtuu siitä, että on mies. Naisilla tilanne on täysin päinvastainen. Naiset kokevat päivittäisessä elämässään pelkoa, koska sattuvat olemaan naisia. Tämä on väärin.

Naisten turvallisuus vaakalaudalla

Naiset kokevat jatkuvasti ahdistelua, häirintää ja väkivaltaa. Fyysisten tekojen lisäksi naiset joutuvat vielä verbaalisesti miesten ahdistelemiksi, käytännössä kaikkialla. Ja taas, juuri sinä et ole tehnyt mitään, mutta joku toinen on ja valitettavasti miehenä sinäkin kannat vastuun tästä.

Mikäli haluamme luoda turvallisemman maailman, meidän on tehtävä töitä, jotta jokaisella yksilöllä olisi turvallinen olo. Tämä ei ole vieläkään toteutunut naisten kohdalla ja nyt olisi korkea aika tehdä muutoksia asiaan.

Älä ole hiljainen hyväksyjä

Meidän on puututtava kaikkiin häirintä- ja väkivaltatilanteisiin. Meidän on puututtava seksistisiin ja naisia alistaviin läpänheittoihin. Meidän on kitkettävä häirinnän hyväksyvä ja normalisoiva ajattelutapa. Emme voi uhriutua siitä, että naiset pelkäävät jokaista miestä, sillä aihetta pelkoon on olemassa. Jokainen mies ei ole ongelmatapaus, mutta meistä jokainen joutuu kantamaan vastuun tästä ja tekemään muutoksia omassa tekemisessään.

Asioita, joita voit miehenä tehdä:

  • Puuttua häirintä- ja väkivaltatilanteisiin
  • Puuttua naisia alistaviin läpänheittoihin
  • Olla uhriutumatta, kun nainen kertoo sinulle kokemastaan

Ollaan ihmisiksi ja kunnioitetaan toisiamme.