Menu Close

Vaikuta kuntasi liikkumisratkaisuihin ja liikuntamahdollisuuksiin. Äänestä.

Kävelyn, pyöräilyn ja maastossa ulkoilun tarve on korona-ajan myötä kasvanut todella paljon, eikä suosiolle näy loppua. Kesän kuntavaaleissa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa kuntasi liikkumisratkaisuihin sekä liikuntamahdollisuuksiin.

Säännöllinen ja monipuolinen liikunta edistää toimintakykyä ja terveyttä. Se on monelle tapa lievittää stressiä ja ehkäistä huonoa oloa. Säännöllisellä liikunnalla on todettu olevan vaikutuksia myös useiden sairauksien kuten sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä. Liikunta on myös oiva keino ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä, sillä harrastusmahdollisuudet lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta ja antavat iloa ja onnistumisia elämään. Jokaisella lapsella tulisikin olla mahdollisuus liikkua ja harrastaa, perheen taustoista tai taloudellisesta tilanteesta huolimatta.

Arkiliikuntaa tukevat ratkaisut, kuten panostukset kävelyyn ja pyöräilyyn edistävät myös kuntien ilmastotavoitteiden toteuttamista. Muuttamalla liikenne kestäväksi, voimme vähentää tehokkaasti liikkumisesta aiheutuvia ilmastohaittoja. Helsingissä on kohtalaisen hyvät kävely- ja pyöräilymahdollisuudet, mutta kehitettävää on vielä. Etenkin talvisin arkiliikuntamahdollisuudet saattavat heikentyä todella paljon. Liikkumisen suosio voidaan pitää myös talvisin yllä esimerkiksi parantamalla kävely- ja pyöräteiden talvikunnossapitoa. Teiden kuntoon, leveyteen ja esimerkiksi valaistukseen satsaamalla teemme arkiliikkumisesta turvallisen ja varteenotettavan vaihtoehdon autoilulle.

Korona-ajan myötä ulkoliikuntamahdollisuuksien kuten ulkokuntosalien suosio on kasvanut, eikä suosio tule vähenemään, päinvastoin. Tämänkaltaisten liikuntamahdollisuuksien kuntoon, esteettömyyteen, laatuun ja määrään satsaamalla, voimme luoda Helsingistä entistä elinvoimaisemman ja viihtyisämmän kaupungin asua.

Moni on kuluneen vuoden aikana löytänyt myös Helsingin upeat luontopolut sekä metsäreitit. Luonnossa oleskelu ja liikkuminen tutkitusti lisäävät ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Meidän Vihreiden tavoitteena on, että jokainen
kaupunkilainen pääsee nauttimaan lähiluonnosta omalla asuinalueellaan.

Terveyttä edistävän liikunnan ei aina tarvitse olla punttitreeniä tai pitkiä lenkkejä, se voi olla myös arjen pieniä valintoja. Itse olen valinnut työmatkapyöräilyn, sillä saan siitä todella paljon paukkuja päivään. Toiselle valinta voi olla metsässä käveleminen, kolmannelle taas skeittipuistoissa temppuilu. Oli liikkumisvalinta mikä tahansa, kunnan tulisi tehdä näiden valintojen tekeminen helpoksi jokaiselle.

Kesän kuntavaaleissa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa kuntasi liikkumisratkaisuihin sekä liikuntamahdollisuuksiin. Muista käyttää ääntäsi.

Leave a Reply